Book cover

Bouvetoya

Tijdens de “Amsterdam Antiquarian Book, Map & Print Fair” is het nieuwste boek van Frans Mouws boven het doopvont gehouden: “Bouvetoya”.

Bouvet oya is een piepklein eilandje in de buurt van Antarctica, waar slechts weinigen ooit voet aan land zette. Mouws deelt zijn fascinatie voor deze speldeprik met – de helaas veel te jong gestorven – Boudewijn Büch, die niets liever wilde dan Bouvetoya bezoeken. Echter, door zijn onbereikbaarheid en onherbergzaamheid, is het nooit gelukt en zou het hem, als hij nog leefde, waarschijnlijk nooit lukken.

In “Bouvetoya” vertelt Mouws over het eiland, maar brengt ook een bezoek aan reisschrijver Gerrit Jan Zwier, de eerste Nederlander die het wel lukte om te landen op het welhaast mythische eiland. Kortom, het nieuwe boek van Mouws vergroot de honger naar dat, wat slechts enkelen zullen bereiken: Bouvetoya.

De oplage van deze bibliofiele uitgave is strikt beperkt:

– 99 genummerde en gesigneerde exemplaren bestemd voor de handel, alsmede

– 26 geletterde exemplaren voor auteur, uitgever en medewerkers.

Het boek is vormgegeven door Rob van der Nol, meet 21 x 21 cm, heeft 24 bladzijden en wordt in twee kleuren gedrukt op de persen van Koninklijke De Swart te ‘s-Gravenhage. De exemplaren worden met de hand gebonden in horizontaal linnen door Boekbinderij Van Dijk te Mariahoeve. (uitverkocht)