Book cover

De bibliotheek van Boudewijn Büch

Door de ogen van de ontwerper van zijn bibliotheek en de top van antiquarisch Nederland krijgt de lezer een kijkje in het leven van de bibliofiel pur sang: Boudewijn Büch. In het boek staan niet eerder gepubliceerde feiten en foto’s over en van Büch. Het is een aanrader voor iedereen die iets heeft met Büch, boeken en bibliotheken.

Aan de hand van gesprekken van auteur Frans Mouws met mensen uit de boekenwereld, zoals Eric Schneyderberg, Dieter Schierenberg, Bert Hagen, Ton Kok, maar ook met de ontwerper van de bibliotheek van Boudewijn Büch, Pieter van de Zwan, krijgen we een leuk inkijkje in de verzamelwoede van Boudewijn Büch en zijn bibliotheek. Het is het vijfde boek van Mouws over Büch. Eerder verschenen bij Aspekt: Boudewijn Büch een overzicht van zijn werk, Weg uit Wassenaar, Tussen Büch en O’Hanlon en Markante herinneringen aan Ootmarsum.

Frans Mouws publiceerde de afgelopen vijf jaar verschillende boeken over Boudewijn Büch die in de pers en bij liefhebbers een enthousiast onthaal vonden. Met De bibliotheek van Boudewijn Büch is Mouws’ schrijven over Büch afgerond.

‘Boudewijn was eigenlijk een soort verslaafde, een junk, een boekenjunk. Als er een uitspraak op hem van toepassing zou zijn geweest, dan was het de volgende: het bezit van de zaak is het einde van het vermaak. Het ging Büch steeds minder om het bezitten van de boeken, dan om het zoeken, het jagen zeg maar, bijna in letterlijke zin. Uiteindelijk ging het om de boeken die hij NIET had. Daar kon hij van wakker liggen, alles wat hij nog NIET had en nog moest vinden. Hij moest door!’   (uit: De bibliotheek van Boudewijn Büch)

De opbrengsten van de verkoop van het boek zullen worden geschonken aan: Stichting ALS Nederland, u kunt mij en de stichting helpen door zoveel mogelijk bekendheid te geven aan het uitkomen van dit boek.

  • ISBN: 90-5911-655-0
  • Formaat: 13,5 x 21,5 cm, 147 pagina’s, met index
  • Cover ontwerp: Jan Smulders