Book cover

Overige publicaties

Bij het heengaan van een Gelukkig Mens…
Een verhaal over Harry G.M. Prick.
~ Verschenen in het Büchmania Magazine – Vrienden – nummer 4, november 2007.

Memorabilia
Door Frans Mouws. Dit boekje werd geschreven ter gelegenheid van de vijfde Internationale Boudewijn Büchdag, gehouden op 16 december 2006 in de Centrale Openbare Bibliotheek in Amsterdam.

~ De oplage bedraagt 325 genummerde exemplaren. 300 exemplaren zijn bestemd voor de leden van het Boudewijn Büch Gezelschap Büchmania. De nummers 1 t/m 25 zijn bestemd voor de auteur. Het boekje is te bestellen via de Buchmania site.

Paaseiland in Brussel
Dit artikel – over een zoektocht naar een Paaseilandbeeld en meer… – is opgenomen in het jaarboek 2006 van The Blue Poet Society. Het jaarboek is verschenen in een oplage van 250 exemplaren, de eerste vijfendertig exemplaren zijn Arabisch genummerd.
~ Verschenen in Jaarboek 2006, The Blue Poet Society, november 2006.

It’s only Rock ‘n’ Roll
Dit artikel – over het Sotheby’s diner van 16 september 2004 – is opgenomen in het jaarboek 2005 van The Blue Poet Society. Het jaarboek is verschenen in een oplage van 100 exemplaren, de eerste vijftig exemplaren zijn Romeins genummerd.
~ Verschenen in Jaarboek 2005, The Blue Poet Society, maart 2005 (uitverkocht).

Büch en de kunst
Dit artikel is opgenomen in het jaarboek 2005 van The Blue Poet Society, het is een bewerking van de tekst die werd uitgesproken op de kijknacht (de nacht van 17 op 18 september 2004) bij veilinghuis Sotheby’s. Het jaarboek is verschenen in een oplage van 100 exemplaren, de eerste vijftig exemplaren zijn Romeins genummerd.
~ Verschenen in Jaarboek 2005, The Blue Poet Society, maart 2005 (uitverkocht).

De eerste keer
Dit artikel is opgenomen in het Büch vriendenboek – een uitgave van boekhandel (en nu dus ook) uitgeverij De Kler. Het boek kwam voornamelijk tot stand door de inzet van Kees Schafrat. Aan het boek werkten onder andere Patrick M.A. Buch, Paul Westgeest, Leo van Maris, Bernadette Gallis en Eric Schneyderberg mee. Het verhaal De eerste keer verscheen eerder – in een iets andere vorm – in het bibliofiel uitgegeven boekje Büchmania.
~ Verschenen in Liber Amicorum – Büch boek, 2004.

Storm op komst…
Dit boek werd uitgegeven op 14 december 2003 ter gelegenheid van de 55ste geboortedag van Boudewijn Büch. Het boekje is verschenen in 55 genummerde en gesigneerde exemplaren. Er bestaan van “Storm op komst…” en “Storm ahead…” enkele hors commerce exemplaren, deze zijn echter niet Arabisch genummerd.

Storm ahead…
Dit boek werd uitgegeven in een oplage van vier exemplaren. Het eerste exemplaar ging naar Redmond O’Hanlon, het tweede exemplaar naar Hari Jagdev, het derde exemplaar was voor de auteur. Tenslotte werd het vierde exemplaar geschonken aan de Koninklijke Bibliotheek te Den Haag. Alle vier exemplaren werden genummerd en gesigneerd. Er bestaan van “Storm ahead…” enkele hors commerce exemplaren, deze zijn echter niet Arabisch genummerd.

Gevonden: een eiland dokter!
Dit boekje verscheen – in een oplage van 750 exemplaren – tijdens de kijknacht die Sotheby’s had georganiseerd rond de Büch-veiling in september 2004.
~ Verschenen in het Büchmania Magazine.

De kleine blonde leeft!
Voorpublicatie uit het boek “Weg uit Wassenaar”. In dit artikel wordt voor het eerst melding gemaakt van het feit dat Boudewijn Büch geen zoon had. De jongen waarvan Büch aan zijn vrienden vertelde dat het zijn zoon was, bleek nog gewoon te leven in Den Haag. In latere publicaties over de vermeende zoon van Büch werd nogal eens vergeten om dit artikel als bron te vermelden.
~ Verschenen in de Nieuwe Revu, 3 maart 2004.

Yoho en een vat met rum!
Een vis-à-vis met Redmond O’Hanlon, de schrijver, wereldreiziger, durfal en zuipschuit.
~ Interview dat verscheen in Penthouse, maart 2004.

De zee is zo groot en machtig, daar moet je wel respect voor hebben
Interview met de excentrieke Redmond O’Hanlon.
~ Verschenen in Nautique, maart/april 2004.

Behoudt de complete Büch!
Dit artikel werd geschreven naar aanleiding van de programma reeks “De fascinaties van Boudewijn Büch”.
~ Verschenen in Vara TV Magazine, 14 juni 2003.

De eerste keer en Gevonden.
Dit nummer is verschenen in een oplage van 100 exemplaren. De eerste 21 exemplaren werden op naam gedrukt van de leden van ‘The blue poet society’ en werden in een afwijkend omslag gebonden.
~ Verschenen in Büchmania, nummer 2, maart 2001.

Büchmania
Büchmania is een uitgave van het Boudewijn Büch genootschap, The blue poet society. Nummer 1 is verschenen in een oplage van 60 exemplaren. De nummers 1 tot en met 20 zijn Romeins genummerd, de nummers 21 tot en met 60 zijn Arabisch genummerd.
~ Verschenen in Büchmania, nummer 1, 14 december 1999.