Book cover

Rapa Nui

Op 7 december 2012 werd, ter gelegenheid van de feiten dat het nu twaalfeneenhalf jaar geleden is dat het Zeeuws Archief werd geopend en het tien jaar geleden is dat Boudewijn Büch ons is ontvallen, de nieuwe uitgave van Les Éditions du Dodo, Rapa Nui, gepresenteerd in het Zeeuws Archief in Middelburg.

Deze uitgave wordt geopend met de integrale tekst van de causerie van Boudewijn Büch ingeleid door Peter Sijnke. Vervolgens is er een essay van Godfried Vranken en twee essays van de hand van Frans Mouws. Het geheel is onder andere geïllustreerd met unieke, niet eerder gepubliceerde foto’s van Boudewijn Büch op Paaseiland. Les Éditions du Dodo is wederom erg blij met deze nieuwe tekst van Boudewijn Büch (†). De rechten berusten bij de erven van Boudewijn Büch, die hun toestemming gaven voor deze eenmalige publicatie.

Rapa Nui meet 12 bij 17 centimeter, telt 96 pagina’s en wordt geheel in full colour gedrukt en genaaid gebonden. Er verschijnen drie edities:

-75 exemplaren werden — In Memoriam BMIB — gebonden in lichtblauw linnen

– 100 exemplaren werden ter gelegenheid van het jubileum van het Zeeuws Archief gebonden in groen linnen

– 125 exemplaren werden gebonden in natuurlinnen en vormen de handelseditie

De prijs voor deze uitgave is 30 euro per deel, exclusief eventuele verzendkosten. Voor de vaste afnemers van Les Éditions des Dodo is er echter een speciale, beperkt verkrijgbare aanbieding: Indien u een exemplaar bestelt van zowel de handelseditie als de editie voor het Zeeuws Archief, dan krijgt u van ons de blauwe editie er – ter nagedachtenis aan Boudewijn Büch – cadeau!